Over H.I.C.K.

De H.I.C.K. Foundation is opgericht in 2009, maar vindt zijn oorsprong al in 1991, toen voorzitter Adam Adams op vakantie was naar de de zuidkust in Kenia. Daar raakte hij bevriend met de lokale hotelmanager Raymond Matiba en diens vrouw Yvonne. Zij is van oorsprong Nederlandse en mede-oprichter van het weeshuis Diani Children’s Village. Daarnaast is zij actief voor diverse hulpprojecten voor weeskinderen en gehandicapten.
Adams leerde in de loop der jaren de Keniase gastvrijheid kennen en wou graag iets terugdoen voor met name de kinderen en gehandicapten van Diani Children’s Village.

Addy in Kenia kokosnoot

Tijdens een wandelsafari stuitte Adams op een lokale bewoner die een kokosnoot bewerkte tot een prachtig vogelvoederhuisje. Dit ontwerp werd enigszins aangepast en Adams gaf de lokale bevolking opdracht om het voederhuisje in grote oplage te produceren. Dit luidde de geboorte van de H.I.C.K. Foundation in. Met behulp van enkele grote Nederlandse bedrijven wordt de actie verder uitgebouwd en worden de voederhuisjes in Nederland verkocht. De opbrengst komt ten goede van diverse projecten in Kenia.

Anders dan veel andere organisaties werken alle vrijwilligers van de HICK Foundation belangeloos en blijft er niets aan de bekende ‘strijkstok’ hangen. De H.I.C.K. Foundation wordt door diverse bedrijven gesteund.